top of page

Parhaimpia tapojani..Vaikka itse sanonkin


Olen miettinyt paljon viime aikoina sitä, mitä ominaisuuksia "hyvällä" yrittäjällä on. Yhtä ainoaa ja kattavaa vastausta tähän tuskin löytyy, mutta sitä kautta lähdin miettimään myös omia tapojani yrittäjänä. Tässä muutamia omia tapojani, joista uskon olevan hyötyä myös sinulle.


Asioiden tarkastelu

Huomaan, että pohdin paljon sitä, mikä on mennyt tietyssä workshopissa, myyntiprosessissa tai materiaalissa hyvin, ja mikä huonosti. Kun tarkastelen omia tekemisiäni kriittisesti, saan paljon apuja siihen, miten minun kannattaa tulevaisuudessa tehdä asioita. Käyn läpi aina sen, mikä meni hyvin tai huonosti ja miksi. Tuon "miksi?" miettiminen on erityisen tärkeää, koska sillä voit paljastaa omat hyvät ja huonot tapasi, valjastaa ne jatkokäyttöön tai yrittää päästä niistä eroon. Toki rehellisyys on tässä hyväksi eikä muiden syyttely vie kovin pitkälle. Ole rehellinen omista tavoistasi niin voit hyödyntää ja myös kehittää niitä.


Markkinoinnissakin tämä toimii todella hyvin. Mieti mitä olet tehnyt, miten se on toiminut ja miksi. Keskityt niihin, jotka toimivat ja unohdat tai muokkaat niitä, jotka eivät.


Jatkuva oppiminen

Olen ollut aina hieman DIY -ihminen ja myös hieman kärsimätön, myönnän (KaikkiHetiMulleNyt!). Jos haluan jotain tehdä, kokeilen ensin aina itse. Ensimmäiset nettisivuni koodasin itse, vaikka osaamista ei ollut paljoakaan. Otin selvää ja mielestäni melko hyvät nettisivut tuli. Toki olen siitä jo siirtynyt eteenpäin, mutta tiedänpä ainakin jotain koodaamisesta! Yrittäjän ympäristö muuttuu koko ajan ja jatkuva oppiminen on tarpeen. Liian usein ajatellaan, että pitäisi olla heti täysin oppinut, jotta voisi tehdä jotain. Että pitäisi tulla täydellistä jälkeä ensimmäisellä kerralla. Ja kun ei tulekaan, jätetään kokonaan tekemättä.

"If you are not embarrassed with the first version of your product, you've launched too late"

- Reid Hoffman

Mitä sitten, jos kerralla ei tule täydellistä, olet luultavasti oppinut jotain uutta. Ja siitä voi olla hyötyä myöhemmin vaikka et nyt sitä osaakaan ajatella.


"Begin where you are"

- Gabby Bernstein


Lähde liikkeelle siitä missä olet, ole valmis oppimaan uutta ja ottamaan asioista selvää. Se ei ole ikinä ajan hukkaa. Sitä paitsi, yrittäjänä sinun täytyy tietää vähän kaikista yritykseesi liittyvistä asioista vaikka olisit sen kuinka ulkoistanut. Oli se sitten markkinointia, kirjanpitoa tai mitä tahansa. Ensi viikolla ajattelin lähteä tekemään podcastia. Katsotaan miten käy!


Keskittyminen olennaiseen

Viimeisenä nostan esille sen, että useimmiten keskityn niihin asioihin, jotka tuntuvat itselle oikeilta. Niihin asioihin, joissa itse olen hyvä ja joiden tekemisestä nautin. Oli kyse sitten sisällön luomisesta tai työpäiväni pituudesta, teen niin kuin parhaalta tuntuu. Tottakai, aina tulee olemaan niitä asioita, joita vain täytyy tehdä. Mutta suurimman osan ajasta keskityn siihen, mikä tuntuu parhaalta. Jos vaikkapa joku sisältö ei tunnukaan oikealta, siirryn seuraavaan tai muokkaan sisältöä sopivammaksi. Uskon, että siten myös sisällöstä tulee parempi kun sitä ei väkisin väännä.


Mitä tapoja sinulla on, joista uskot olevan itsellesi hyötyä yrittäjänä? Kommentoi alle ja jaa oma vinkkisi!

#Yrittäjyys #Tavat

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Kategoriat

Asiasanat

Tunnisteita ei vielä ole.

SINUA VOI KIINNOSTAA MYÖS :

bottom of page