top of page

3 AJATUSTA EROTTAUTUMISESTA


Ajatus nro 1

Erottautuminen on erityisen tärkeää kilpailuilla aloilla. Kilpailua taas pidetään yleensä pahana asiana. Se on asia, joka ahdistaa jatkuvasti ja saa miettimään, että onko tässä yrityksen pyörittämisessä mitään järkeä.


Mitäpä, jos tästä eteenpäin suhtautuisit kilpailuun vähän eri tavalla? Kilpailu ei ole pahasta. Mielestäni kilpailu on itseasiassa hyvä asia ja kerron seuraavaksi miksi:


  • Kilpailu on yrityksesi mahdollisuus erottua kilpailijoistaan. Yrityksesi voi erottua laadulla, se voi erottua omanlaisilla palveluillaan tai jollain mielettömällä visuaalisella tyylillä.

  • Kaikilla aloilla on kilpailua. Jos alalla ei ole kilpailua niin yritys toimii joko täysin uudella ja innovatiivisella tai täysin kannattamattomalla alalla. Silloin kun tuotteella on markkinat, silloin alalla on myös kilpailua. Eli siellä missä on kilpailua on myös mahdollisuuksia.


Ajatus nro 2

Erottautuminen on tärkeää myös asiakkaan näkökulmasta. Asiakas etsii jatkuvasti vinkkejä siitä, mikä palveluntarjoaja on oikea hänelle. Yrityksesi tehtävä on kertoa koko ajan kertoa itsestään sillä sen omalla erottuvalla tavalla, jotta ne juuri yrityksellesi sopivat asiakkaat löytävät sen. Eli erottautumalla yritys löytää paremmin myös sen kohderyhmänsä ja sille sopivat asiakkaansa.


Asiakkaan kannalta asiassa on vielä toinenkin puolensa. Silloin kun alalla on paljon kilpailua, erottautuminen auttaa asiakasta löytämään "oma yrityksensä" helpommin. Jos kaikki palveluntarjoajat ovat samanlaisia, asiakas hämmentyy eikä osaa välttämättä valita oikeaa yritystä itselleen. Ja usein käy niin, että asiakas joutuu pettymään ainakin jollain tasolla monta kertaa ennen kuin se “oikea” löytyy. Tätä näkee paljon esimerkiksi kauneudenhoito- ja siivousalalla, jossa yrityksiä on todella suuri määrä. Eli, kun asiakas ei osaa päättää oikeaa yritystä kaikkien samankaltaisten seasta, asiakas joutuu etsimään sitä juuri itselleen sopivaa yritystä pidempään.


Ajatus nro 3

Tämä viimeinen kohta on itselleni henkilökohtaisesti se kaikkein tärkein. Mitä enemmän erottaudut, sitä vähemmän joudut myymään. Mitä vähemmän joutuu myymään, sitä parempi. Eikö?


Mitä enemmän ja paremmin erottaudut kilpailijoistasi, sitä vähemmän joudut myymään palveluasi. Miksi? Siksi, että silloin kun olet hoitanut ne erottautumiseen liittyvät asiat kunnolla, kiinnität paremmin juuri niiden asiakkaiden huomion, jotka ovat yrityksesi potentiaalisia ja oikeita asiakkaita. Silloin myymisestä tulee enemmän asiakkaiden ongelmien ratkaisemista. Toisin sanoen, mitä paremmin yrityksesi kertoo itsestään niin sitä helpommin ne oikeat asiakkaat löytää luoksesi. Tämä liittyy vahvasti myös aiempaan kohtaan (Ajatus nro 2). Siihen, että asiakkaan näkökulmasta yrityksen valinnasta tulee helpompaa silloin, kun yritys erottautuu selkeästi kilpailijoistaan. Asiakas tietää jo valmiiksi, että yrityksesi tarjoaa juuri sitä palvelua, mitä hän etsii.

#Erottautuminen #Brändi

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Kategoriat

Asiasanat

Tunnisteita ei vielä ole.

SINUA VOI KIINNOSTAA MYÖS :

bottom of page