MARKKINOINTIVALMENTAJAN TUNNUSTUKSIA: P*RK*LEEN (?) TEE-SE-ITSE -MARKKINOINTI


Monet etsivät facebookin yrittäjäryhmissä halvalla logoa tai nettisivujen ja mainosten tekijää. Vastauksena tulee lähes aina "Käytä ammattilaista" tai tuskailua siitä, miten ei ymmärretä laadukkaita materiaaleja tuottavien ammattilaisten merkitystä ja hinnan muodostumista.


Ymmärrän hyvin kummankin puolen.


Ammattilaiselta saa laadukkaat, toimivat ja tarkasti mietityt materiaalit. Ja, jos osaamista (teknistä tai visuaalista) yrittäjällä itsellään ei ole, niin ammattilainen on ainut vaihtoehto. Vai onko? Mitä sitten, kun osaamisen puuttumiseen yhdistää sen, että rahaa ei ole laittaa ammattilaisen tekemiin nettisivuihin tai edes logoon? Mitä, jos juuri nyt täytyy pärjätä sillä, että tekee itse? Onko silloin mahdollista menestyä? Voiko silloin menestyä? Saako silloin menestyä?


Uskon, että monet ovat kuin minä. Olen sillä tasolla, että tällä hetkellä ammattilaisen ottaminen itselle markkinointimateriaalien tekemiseen ei ole mahdollista. Mutta TIEDÄN, että jossain vaiheessa tulen nousemaan sille uudelle tasolle, jossa otan ammattilaiset tähän apuun.


Itselläni on se etu, että omaan hyvät tekniset kyvyt ja tarpeeksi visuaalista silmää, että pärjään. Mutta mitä "saavat" ne yrittäjät, joilla ei ole osaamista eikä rahaa osaamisen ostamiseen? Kommentteja siitä, kuinka he eivät arvosta muiden yrittäjien osaamista ja ammattitaitoa? Ei se voi mennä niin.


Älä ymmärrä väärin, jos olet graafikko tai muu markkinoinnin ammattilainen. Tässä ei ole kyse siitä, etteikö ammattitaitoasi ymmärretä. Tässä on kyse siitä, että yrittäjän pitää päästä nousemaan sille tasolle, jossa palveluidesi käyttäminen on ylipäätään mahdollista.


Olen pantannut omaa Tee-se-itse -markkinointiosaamistani juuri siksi, että uskon niiden oppien jakamisen ärsyttävän monia ammattilaisia. Mutta aion osaamistani jakaa tästä eteenpäin. Joten, jos kuulut niihin yrittäjiin, joilla ei ole osaamista, mutta ei rahaakaan käyttää ammattilaisiin, pysy mukana seuraavien kuukausien ajan. Liity sähköpostilistalle, tykkää sivuistani Facebookissa, seuraa blogiani. Haluan auttaa juuri SINUA.


Jos olet markkinoinnin ammattilainen, etkä tiedä, miten suhtautua: en tee tätä kiusaksesi! Haluan auttaa kaikkia edellä mainitussa tilanteessa olevia yrittäjiä nousemaan sille uudelle tasolle. Sille tasolle, jossa he voivat käyttää palveluitasi.


Kategoriat

Asiasanat

No tags yet.

SINUA VOI KIINNOSTAA MYÖS :