top of page

PING! OLET MARKKINOINNIN AMMATTILAINEN!


Uskotko, että voidaksesi markkinoida yritystäsi, sinulla pitää olla jonkinlainen tutkinto markkinoinnista? Olen itse lukenut markkinointia 6 vuotta kauppakorkeassa enkä minäkään ole sitä mieltä. Sinulta ehkä puuttuu teoreettinen osaaminen markkinoinnista, mutta sinulla on aivan varmasti kaikki edellytykset markkinoinnin suunnittelemiseen, toteuttamiseen ja ennen kaikkea siinä menestymiseen.


Tässä muutamia syitä, miksi juuri sinä olet paras markkinoija yrityksellesi.


Tunnet yrityksesi läpikotaisin.

Kukaan ei voi sanoa tuntevansa yritystäsi paremmin kuin sinä. Tiedät muun muassa, miksi olet sen perustanut, mikä sen vahvinta osaamista on ja, missä se on parempi kuin kilpailijansa.


Tunnet asiakkaasi parhaiten.

Teet päivittäin töitä asiakkaidesi kanssa. Tiedät, mitä ongelmia heillä on, missä voit heitä auttaa ja, mistä he ovat sinut löytäneet. He ovat paras lähtökohtasi kaikelle markkinoinnille. He ovat kohderyhmäsi.


Olet osa yrityksen brändiä.

Todennäköisyydet ovat sen puolella, että työskentelet joko yksin tai melko pienessä yrityksessä. Olet siis iso osa yrityksesi brändiä. Kun asiakkaat näkevät yrityksesi logon tai nimen, tulet mieleen. Kun asiakkaat näkevät sinut, heillä tulee yrityksesi mieleen. Olet irroittamaton osa yritystäsi ja siksi myös iso osa markkinointiasi. Et siis markkinoi mitään itsestäsi ulkopuolista asiaa vaan osaa itsestäsi. Nykyään yritysten oletetaan olevan lähestyttäviä, ihmisen kaltaisia ja ihmisläheisiä toimijoita. Voit rohkeasti olla oma itsesi.


Kyse ei siis ole siitä, ettetkö pystyisi markkinoimaan yritystäsi vaan siitä, että luulet itse ettet osaa tai voi. Jos olet aiemmin sanonut itsellesi "En osaa markkinoida yritystäni", vaihda se tähän: "Osaan markkinoida yritystäni". Ja sen jälkeen otat selvää kaikesta, mitä voit.


Psst. Tässä muutama linkki, joista voi olla sinulle hyötyä uudella markkinoinnin ammattilaisen urallasi:

Kahden kysymyksen kohderyhmä

Mitä markkinointi on?
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Kategoriat

Asiasanat

Tunnisteita ei vielä ole.

SINUA VOI KIINNOSTAA MYÖS :

bottom of page